Welcome, visitor! [ Register | Loginrss

 

RM55.00

Bedak Arab Super Summer Cake: Kokuryu

  • Condition: New (Baru)
  • Contact No: 013.535.6565
  • Deal Method: Cash On Delivery (COD)
  • City: Shah Alam
  • State: Selangor
  • Country: Malaysia
  • Listed: 05/25/2013 5:30 PM
  • Expires: This ad has expired
Bedak Arab Super Summer Cake: Kokuryu

Description

AWAS.. BARANGAN ORIGINAL!! 

Bedak Arab Super Summer Cake Kokuryu merupakan powder digabungkan dgn krim kecantikan secara saintifik membentuk powder, foundation, moisturizer dalam satu. Bedak ni 3 in 1. Ia adalah teknologi dari Jepun dan dipasarkan di Filipina. Pengguna setianya adalah wanita Arab (itu yang dapat nama manja Bedak Arab) 

Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake didatangkan dengan Kokuryu Beauty Sponge. 

HALAL product! 

11 sebab kenapa anda perlu miliki bedak arab kokuryu hari ini juga. 

1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation & alas bedak… sangat jimat! (sesuai untuk sesiapa yang apply mouisturizer & foundation dekat muka sebelum apply compact powder, tak perlu nak beli banyak-banyak lagi dah) 

2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, Sesiapa sahaja sesuai pakai (sesuai untuk semua jenis kulit muka) 

3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah (rasa macam tak ada something yang melekat dekat muka bagi yang tidak pernah apply compact powder dekat muka) 

4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda (untuk yang berkulit cerah, tak perlu risau sebab compact powder ni tak bagi apa-apa kesan seperti kulit akan nampak lebih gelap atau something) 

5. Mengecutkan jerawat (sesuai untuk jenis kulit muka yang mempunyai jerawat, kalau sebelum ni korang risau nak guna compact powder yang mana sebab kulit muka berjerawat & takut bertambah teruk, sekarang tak perlu risau lagi sebab bedak arab boleh mengecutkan jerawat korang) 

6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik (certain compact powder akan membuatkan kulit muka korang berminyak bila berpeluh tapi tidak untuk bedak arab malah nampak lagi berseri) 

7. Tahan selama lebih 8 jam (sampai malam boleh bertahan, tak perlu nak apply berkali-kali dalam masa satu hari) 

8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit (certain compact powder melekat dekat tudung laa, kain laa, tak pasal-pasal tudung yang dah bergosok cantik kena bedak tapi tidak untuk bedak arab, bedak arab akan terus meresap ke muka) 

9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat (haaaa ini penting, kalau keluar ke mana-mana senang, kalau nak solat mesti nak kena bersihkan bedak dengan betul tapi untuk bedak arab tak perlu lagi, boleh ambil wuduk macam biasa dan kalau bedak tu masih lagi terkesan dekat muka.. jangan risau sebab bedak arab boleh dibawa solat) 

10. Sesuai untuk semua aktiviti, santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap (kalau aktiviti bersukan ke ape ke kan, nak pulak kalau tergesa-gesa nak pergi ke kelas sebab lambat punya pasal) 

11. Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan ( ikut penggunaan masing-masing) 

Hanya Dengan satu sapuan aje, bedak nih akn menjadikan wajah uolls seakan-akan telah di alaskan dengan Foundation (Tapi Intan pakai Foundation lg heheh Intan pakai Supra lg heheh… Kalau time rajin la kan heheh) 

Malah Bedak Arab nih boleh tahan lama uolls…. Boleh tahan sampai 3bulan ok…. Berat dlm 50gm… 

yang paling best skali…. Bedak arab nih boleh dibawa Solat coz ianya HALAL….. So bagi wanita-wanita yg nak tukar bedak compact tu…direcommended beli Bedak Arab nih coz mmg akn berpuas hati  

Cara Menggunakan Bedak Arab Kokuryu: 
1) Basahkan sponge. 
2) Oleh kerana ianya di sapu menggunakan sponge basah bedak tu kita tap tap dan ratakan tapi jangan tekan terlalu kuat sedang2 sudah ok. 
3) Tidak perlu risau bila menyapu bedak mungkin akan kelihatan tompok2 pada kulit muka, tompok tu akan ikut tone naturally ini kerana cara penggunaan bedak ni menggunakan sponge basah so dia tidak akan kelihatan cantik atau rata serta merta .. kecantikan tone dan coverage tu akan di lihat selepas 3-5 minit… 

Peringatan: 
Sila sapu sedikit sahaja dahulu, khuatir nanti bedak menjadi terlalu tebal. Lagi satu peringatan, bedak ini, sapu sedikit pun sudah mencukupi, ini la baru jimat ! 

Jadi, tidak perlu tunggu lama-lama, sememangnya bedak arab ini berkesan. Sudah ramai yang menggunakkannya. Anda pun sudah pasti ingin kelihatan cantik dan menawan seperti wanita di Mesir dan Tanah Arab. 

Tak tahu macam mana nak pilih bedak arab yang sesuai ? 
1. Orange Blush = Untuk Kulit Cerah 
2. Russet = Unt Kulit Sederhana . Natural (Sesuai unt Semua kulit jenis esp asian people) 
3. Sunset Tan = Unt kulit Gelap kemerah-merahan. 
4. Amber Rose = Unt Kulit Sederhana Gelap (Bila pakai nampak natural & xputih sangat) 
5. Puggy Pink = Unt Kulit Cerah (Kulit akn jadi Pink2 & ianya Sangat Cantik)  

Ad Reference ID: 68251a0f46aa32d9

 

1,988 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

You must be logged in to inquire about this ad.

Sponsored Ads

  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4